8 iun. 2021  București

Pe 8 iunie, de Ziua Mondială a Oceanelor, Henkel aniversează 5 ani de la încheierea parteneriatului strategic cu Plastic Bank și de la nașterea ideii revoluționare de a transforma deșeurile în oportunități prin „plastic social”.

De Ziua Mondială a Oceanelor, Henkel și Plastic Bank aniversează 5 ani de colaborare

Henkel a fost prima mare companie globală de bunuri de larg consum care a încheiat un parteneriat cu Plastic Bank în 2017, cele două având drept obiectiv comun reducerea deșeurilor de plastic din oceane și generarea, în același timp, de noi oportunități financiare și de angajare echitabile pentru persoanele aflate în dificultate. În acest fel, se creează valoare din plastic înainte ca deșeurile să ajungă pe căile navigabile sau în oceane.

De la începutul parteneriatului Henkel a procesat peste 760 de tone metrice de plastic social® pe care l-a încorporat cu succes, din octombrie 2018, în ambalajele sale de produse. De atunci, Henkel a lansat produse cosmetice, detergenți și produse pentru îngrijirea locuinței cu ambalaje care cuprind până la 98% plastic social®.

Fondată de David Katz în 2013, Plastic Bank încearcă să încurajeze un miliard de oameni din întreaga lume să genereze bani din deșeuri. Acest lucru îmbunătățește viața persoanelor din zonele sărace ale globului – în special în țările care nu dispun de infrastructura de gestionare a deșeurilor din plastic.

Parteneriatul Henkel – Plastic Bank a început în Haiti cu 5 centre de colectare a plasticului, s-a extins în Egipt cu peste 400 centre de colectare și 1 miliard de sticle care urmează să fie colectate în termen de 5 ani, și noi centre de colectare a plasticului sunt construite în Haiti. Populația locală poate returna deșeurile de plastic colectate și le poate schimba în bani, bunuri sau servicii. Deșeurile de plastic sunt sortate și prelucrate, iar apoi integrate în lanțurile valorice de reciclare ca social plastic® (material care a fost verificat de Plastic Bank pentru a indica faptul că colectorii au primit un preț corect (peste nivelul pieței) pentru deșeurile din plastic.

Noul detergent la capsule - Perwoll Renew & Care Caps All-in-1 – cu ambalaj 100 % reciclabil
În România, atenția Henkel față de impactul plasticului folosit pentru ambalaje este reprezentată prin inovațiile din produsele aflate la raft și pe care românii le folosesc zi de zi. Un astfel de exemplu este detergentul Perwoll, disponibil acum și sub formă de capsule, „All-in-1”. Datorită formulei sale speciale „Renew & Care”, Perwoll Caps are grijă de hainele delicate dar și de planetă, fiind de 3 ori mai compact și 100% solubil în apă, iar cutia în care sunt ambalate capsulele Perwoll este 100% reciclabilă și 50% din plastic reciclat.