Parteneri & Furnizori

Colaborarea strânsă cu partenerii și furnizorii de-a lungul lanțului valoric reprezintă un avantaj competitiv pentru Henkel.

Oferirea de produse inovatoare și promovarea sustenabilității reprezintă două elemente importante ale strategiei companiei, iar partenerii și furnizorii noștri joacă un rol-cheie în ambele. În căutarea de noi idei și în încercarea de punere în aplicare a acestora cu succes, ne uităm constant la limitările noastre și căutăm parteneriate strategice cu o multitudine de grupuri-țintă.

În prezent, Henkel are furnizori și alte categorii de parteneri de afaceri din peste 130 țări. Peste 70% din volumul achizițiilor companiei provine din țări care fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Cu toate acestea, compania este din ce în ce mai deschisă către piețe care nu sunt membre OECD. Nu contează de unde provine un furnizor sau partener, compania are aceleași așteptări de la fiecare dintre ei: să își desfășoare activitatea în mod etic și responsabil, cu respectarea legilor și normelor în vigoare. Așadar, în toate țările, există aceleași cerințe pentru furnizori, ca de exemplu, performanța în domeniul sustenabilității.

Parteneri

Henkel dorește să dezvolte diferite parteneriate strategice cu parteneri atent selecționați pentru a stimula inovațiile. Dorim să exploatăm potențialul de creștere prin extinderea parteneriatelor strategice.

“Open innovation” reprezintă o componentă importantă a strategiei de cercetare și dezvoltare (R&D) a companiei. Folosim întreaga noastră structură globală (R&D) și, în plus, apelăm la parteneri externi cum ar fi universități, institute de cercetare, furnizori și clienți, a căror implicare în procesele de inovație este de o importanță crucială pentru dezvoltarea de noi produse. În special implicarea clienților este extrem de importantă, fiind o sursă de noi idei și recomandări practice și extrem de utile pentru fiabilitatea produselor și serviciilor oferite.

Furnizori

Colaborăm îndeaproape cu furnizorii nostri, păstrând standarde ridicate în ceea ce privește calitatea, eficiența, responsibilitatea și sustenabilitatea.

Echipa globală de achiziții (Global Purchasing) se asigură de respectarea tuturor acestor norme de calitate și eficiență a costurilor, care reprezintă premisele oferirii celor mai bune produse și servicii clienților noștri (best-in-class products). Pentru relații de colaborare pe termen lung, optăm pentru furnizori care oferă cel mai mare potențial în ceea ce privește inovațiile și optimizarea costurilor de producție și a proceselor logistice.