Henkel Romania Headoffice.jpg

Compania

Henkel operează la nivel global cu inovatii, mărci şi tehnologii de vârf, grupate în trei divizii: Adhesive Technologies (Adezivi Industriali), Beauty Care (Produse cosmetice & de toaletă) şi Laundry & Home Care (Detergenţi & Produse pentru îngrijirea locuinţei). În România compania este prezentă cu toate cele trei divizii.

Our strategic priorities

Cadrul Strategic

Cadrul strategic reprezintă reperul în ceea ce privește viitorul companiei.

Corporate Culture

Cultura Organizației

"Pioneers at heart for the good of generations” reprezintă țelul (our Purpose) tuturor membrilor echipei Henkel.

Henkel operează la nivel global cu un portofoliu bine echilibrat şi diversificat. Compania deţine poziţii-cheie la nivel global, prin cele trei divizii din domeniul industrial şi al bunurilor de consum, cu mărcile, inovatiile şi tehnologiile sale. Astfel, Henkel Adhesive Technologies este lider global pe toate segmentele pieţei adezivilor, iar cu diviziile Beauty Care şi Laundry & Home Care, Henkel deţine poziţii fruntaşe pe numeroase pieţe şi categorii globale. Companie fondată în 1876, Henkel are în spate peste 140 de ani de succese. In 2021, Henkel a raportat vanzari de 20 miliarde euro si un Profit operational ajustat in valoare de 2,7 miliarde euro. Henkel are peste 52.000 de angajaţi la nivel global, ce împărtăsesc acelaşi set de valori şi acelaşi scop, de a genera valoare sustenabilă. Ca un lider recunoscut în domeniul sustenabilităţii, Henkel deţine poziţii fruntase în multiple clasamente internaţionale. Acţiunile preferenţiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX.

Henkel în România

Henkel Romania a fost înfiinţată în 1994 ca filială a Henkel Central Eastern Europe, cu sediul central la Viena (Austria). Compania are în prezent cca 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

De la înfiinţarea sa în România, Henkel a lansat cu succes pe piaţa românească un important număr de mărci din portofoliul internaţional Henkel, precum: Persil, Pur, Silan, Color Catcher, Perwoll, Clin, Bref, Somat, Pro Nature – dintre Laundry & Home Care (detergenţi) Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Syoss, Got2b, Live, Vademecum, Nature Box, Barnangen, dintre Beauty Care (cosmetice); Ceresit, Moment, Super Bond, Loctite, Bonderite și Teroson – dintre Adhesive Technologies (adezivi şi tehnologii).

Henkel deține trei unități de producție în România, ce aparțin Diviziei Adezivi, amplasate în Pantelimon (lângă București), Câmpia Turzii (județul Cluj) și Roznov (în județul Neamț).

Detalii despre diviziile companiei

Downloads (în limba engleză)

Teaser Annual Report 2020

Raport Anual

2021-q1-quarterly-statement-en-ANZ.pdfPreviewImage

Quarterly Statement Q1 2021

Teaser Sustainability Report 2020

Raport de Sustenabilitate 2021
(în limba engleză)

timeline-140-years-of-henkel-en-COM.pdfPreviewImage

140 ani de istorie Henkel

Regulamente & Standarde (în limba engleză)

Pentru Henkel, imaginea și reputația sa de companie dedicată desfășurării activității în mod etic și cu respectarea strictă a normelor legislative și juridice în vigoare sunt extrem de importante, fiind implicit legate de modul în care angajații companiei își desfășoară activitatea zilnică. Pentru a sublinia acest angajament, compania a dezvoltat o serie de regulamente și standarde.