SUSTENABILITATE

Așa cum se reflectă în valorile companiei, ne angajăm să fim lideri în sustenabilitate. În această calitate, ne propunem să fim pionieri cu noi soluții pentru dezvoltare durabilă și să ne desfășurăm cu succes activitatea în mod responsabil.

A confident woman stands in nature

Strategia noastră

Strategia noastră este inspirată de scopul nostru: “Pioneers at heart for the good of generations”.  Cu mentalitatea noastră de pionieri, cunoștințele noastre, produsele și tehnologiile noastre, dorim să îmbogățim și să îmbunătățim viața a miliarde de oameni în fiecare zi și să modelăm un viitor viabil pentru generațiile următoare. 

Sustenabilitatea este astfel un element central în viziunea noastră asupra viitorului. Dorim să impulsionăm în mod activ transformarea către o economie și o societate durabile, să contribuim la protejarea și regenerarea naturii, să contribuim la comunități puternice și să consolidăm încrederea părților interesate.

Our 2030+ Sustainability Ambition Framework sets our long-term ambitions in the three dimensions of Regenerative Planet, Thriving Communities and Trusted Partner and links to our high aspiration of achieving a “Transformational Impact for the Good of Generations”.

Transformational Impact for the Good of Generations

Dezvoltare durabilă și Sustenabilitate în România

Henkel Romania este, la fel ca și compania-mamă, dedicată poziției de lider în domeniul sustenabilității. Henkel Romania îşi desfăşoară activitatea după principiile dezvoltării durabile, urmărind menţinerea unui echilibru între obiectivele sale de natură economică, ecologică şi socială . Astfel, în calitate de membru responsabil al societăţii româneşti, Henkel Romania este implicată activ, de peste 20 ani, în susținerea mai multor proiecte culturale, ecologice, activităţi caritabile derulate de asociații neguvernamentale, initiative pentru promovarea sportului și sănătații, precum şi proiectelor social-educative.

Henkel a fost prima companie privată din România care a desfăşurat un amplu program ecologico-educaţional în Delta Dunării inclusiv în şcolile din zonă şi prima companie din România care a derulat un program naţional de igienă în şcolile din România – “Henkel în Şcoli”, 2000-2004 (în peste 100 de şcoli din 26 de oraşe).

Strategia globală de sustenabilitate este aplicată în toate activitățile locale ale companiei, de-a lungul lanțului valoric, Henkel propunându-le consumatorilor români o multitudine de produse, soluții și servicii sustenabile, disponibile în portofoliul local al diviziilor.

Regenerative Planet

Ne aflăm într-o fază de transformare ecologică a modelului nostru de afaceri. Pentru a atinge această ambiție, intenționăm să ne transformăm procesele, produsele și utilizarea materiilor prime în direcția unui viitor eficient din punctul de vedere al utilizării resurselor și neutru din punct de vedere climatic. Ne concentrăm eforturile asupra măsurilor de atenuare a schimbărilor climatice, asupra unei economii circulare funcționale și asupra protecției naturii și biodiversității.

Thriving Communities

Facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe oameni să trăiască o viață mai bună. Responsabilitatea noastră socială este de a promova echitatea, de a consolida diversitatea și de a respecta drepturile omului. Oferim angajaților noștri oportunități de învățare pe tot parcursul vieții și un mediu de lucru atractiv și sănătos. Pledăm pentru progresul social și accesul la educație la nivel mondial și oferim asistență în situații de urgență.

Trusted Partner

Ne bazăm pe cultura noastră corporativă orientată spre valoare și pe expertiza noastră științifică și tehnologică pentru a ne consolida performanța, menținându-ne în același timp integritatea. Oferim clienților și consumatorilor noștri soluții sigure și de cea mai bună calitate pentru produse și tehnologii. Integrăm sustenabilitatea în portofoliul nostru și în procesele noastre de afaceri și oferim părților interesate rapoarte transparente cu privire la acest lucru.

Sylvie Nicol

   

Privind în perspectivă, suntem bine pregătiți: sustenabilitatea este adânc ancorată în strategia noastră de business și în scopul nostru. Cu această bază, transformarea noastră durabilă continuă!

Presa & Media

Realizări 2021

Strategia noastră de sustenabilitate se concentrează pe punerea în aplicare a ambițiilor noastre prin măsuri și proiecte concrete. Mai jos găsiți realizările anului 2021:

Puncte de vedere

The Power of Sustainability (1) - Thumbnail
There is no Plan(et) B - Thumbnail