Sustenabilitate

Ca lider în domeniul sustenabilității, ne propunem să lansăm noi soluții pentru o dezvoltare durabilă și să continuăm tradiția business-ului nostru responsabil și de succes. Aceasta vizează toate activitățile companiei, de-a lungul întregului lanț valoric.

Strategie

Strategia de Sustenabilitate

Generarea de mai multă valoare prin activitățile noastre, în paralel cu reducerea amprentei asupra mediului înconjurător– acesta este ținta noastră pentru 2030.

Corporate Citizenship

Corporate Citizenship

Angajament Social – sau corporate citizenship – parte integrantă din responsabilitatea noastră ca și companie. Aflați mai multe din revista noastră, disponibilă aici în format digital.

De peste 140 ani, Henkel a avut o abordare vizionară în ceea ce privește protecția mediului și progresul social. Recunoaștem potențialul impact pe care îl avem prin dezvoltarea de inovații sustenabile, datorită faptului că produsele și tehnologiile noastre sunt folosite, în fiecare zi, global, de milioane de ori. Am integrat în procesul nostru de inovare criterii legate de mediu și aspecte sociale, astfel încât, fiecare produs nou sau formula nouă de produs pe care îl/o lansăm să contribuie în mod direct la dezvoltarea durabilă.

Pe lângă acest focus asupra inovațiilor, ne-am propus obiective ambițioase ca parte din strategia noastră de sustenabilitate. Aceasta oferă o imagine clară asupra modului în care alegem să ne desfășurăm activitatea, prin integrarea sustenabilității în activitatea de zi cu zi a angajaților noștri din întreaga lume. Aceasta determină un progres în domeniul sustenabilității dar și a practicilor de business – noi credem că aceste două aspecte merg mână-în-mână. Împreună cu partenerii noștri, promovăm practici sustenabile de-a lungul întregului lanț valoric.


Dezvoltare durabilă și Sustenabilitate în România

Henkel Romania este, la fel ca și compania-mamă, dedicată poziției de lider în domeniul sustenabilității. Henkel Romania îşi desfăşoară activitatea după principiile dezvoltării durabile, urmărind menţinerea unui echilibru între obiectivele sale de natură economică, ecologică şi socială . Astfel, în calitate de membru responsabil al societăţii româneşti, Henkel Romania este implicată activ, de peste 20 ani, în susținerea mai multor proiecte culturale, ecologice, activităţi caritabile derulate de asociații neguvernamentale, initiative pentru promovarea sportului și sănătații, precum şi proiectelor social-educative.

Henkel a fost prima companie privată din România care a desfăşurat un amplu program ecologico-educaţional în Delta Dunării inclusiv în şcolile din zonă şi prima companie din România care a derulat un program naţional de igienă în şcolile din România – “Henkel în Şcoli”, 2000-2004 (în peste 100 de şcoli din 26 de oraşe).

Strategia globală de sustenabilitate este aplicată în toate activitățile locale ale companiei, de-a lungul lanțului valoric, Henkel propunându-le consumatorilor români o multitudine de produse, soluții și servicii sustenabile, disponibile în portofoliul local al tuturor celor trei divizii.

Abordarea noastră în domeniul sustenabilității


Corporate commitment

Presa & Media