29 apr. 2020  București

Compania Henkel anunță finalizarea donației de 650.000 lei în lupta împotriva Covid-19. Astfel, compania a donat 290.000 lei către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, fondurile urmând a fi folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale și de protecție pentru spitale, cadre medicale și voluntarii implicați în acțiunile de combatere Covid-19 și sprijinirea populației.

Henkel Romania, donații în valoare de 650.000 lei în lupta împotriva Covid-19

Pe lângă donația în bani către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Henkel Romania a mai oferit și 38.000 bucăți de produse de igienă personală, detergent și produse de curățenie (din mărcile Bref, Persil, Pur și Fa), următoarelor asociații și ONG-uri: Zâmbete Colorate, Home and Hopes for Children, #Ajutor Spitale, Asociația Magic și Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Valoarea totală a donației în produse s-a ridicat la cca 360.000 lei. „Henkel România este mândră să susțină eforturile autorităților și ONG-urilor care luptă, zi și noapte, pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. De-a lungul ultimilor 20 de ani, am venit constant în sprijinul organizațiilor neguvernamentale și autorităților, atât la nivel central cât și local, în apropierea unităților noastre de producție. Și de această dată, într-o situație extremă, am decis să susținem, financiar și prin produse, extraordinarele eforturi ale asociației Societatea Națională de Cruce Roșie din România, precum și ale altor patru asociații care acționează pe plan național”, a declarat Andrei Dumitrescu, Președinte Henkel Romania.

Și la nivel global, compania Henkel a lansat recent o inițiativă complexă, un program de solidaritate menit să susțină angajații, clienții și partenerii companiei, precum și comunitățile afectate de pandemia COVID-19. Programul include o donație de 2 milioane euro către WHO / COVID-19 Fund, UN Foundation și alte organizații, o donație de 5 milioane produse de igienă personală și curățenie, producerea de dezinfectanți în fabricile Henkel, condiții de plată flexibile pentru hairdresser-i, și măsuri de protecție și siguranță pentru angajații companiei, atât în locațiile Henkel cât și la distanță, în home-office. Detalii – aici.