Diversity & Inclusion

La Henkel, promovăm o abordare holistică a domeniului Diversity & Inclusion. Diversitatea angajaților, experiențele lor, talentele, competențele, creativitatea lor, alături de aprecierea tuturor diferențelor individuale reprezintă baza avantajului nostru competitiv. Ca o corporație multinațională, Henkel are angajati din peste 120 națiuni și peste 80 țări. Circa 85% dintre angajati lucrează în afara Germaniei, iar peste jumătate dintre aceștia provin de pe piețe emergente. Credem că o cultură bazată pe diversitate și incluziune reprezintă cheia pentru creativitate, inovație și invenții/ descoperiri. Capacitatea noastră de a genera rezultate excelente este stimulată și depinde de felul în care partea Diversity & Inclusion este inclusă în cultura companiei și de felul în care ne derulăm activitatea.

Noi ne angajăm să aducem în aceeași echipă oamenii potriviți din întreaga noastră organizație globală. Aceste echipe trebuie să corespundă cerințelor piețelor și a clienților, în ceea ce privește nivelul expertizei, competențelor și contextului cultural. Suntem convinși că diversitatea echipelor stimulează inovația și încurajează moduri diferite de rezolvare a problemelor; ele necesită însă și o cultură de tip inclusiv, alături de leadership pentru a funcționa optim.


Diversity & Inclusion este un imperativ de business, profund ancorat în valorile companiei. Noi il promovăm în mod activ în rândul angajaților, pentru a atrage atenția asupra importanței sale și pentru încurajarea unui mediu de lucru care apreciază diferitele perspective, diversele culturi și idei.

Subiectul Diversity & Inclusion este puternic ancorat în cultura companiei. Nu este doar o simplă abordare a provocărilor de pe piețele pe care activăm sau a diverselor grupuri-țintă cu care interacționăm prin produsele și soluțiile noastre inovatoare; ci și un angajament al companiei de sprijinire a practicilor de management participative/ inclusive. Pentru noi este crucial ca leaderii să cunoască angajamentul nostru referitor la Diversity & Inclusion și ce asteptari avem de la ei în acest sens. De aceea, noi punem accent pe “inclusive leadership”.

Noi prețuim, provocăm și răsplătim performanța angajaților noștri. Aceasta înseamnă că suntem o echipă globală, unită prin același set de valori. Ne tratăm reciproc cu respect, ne dezvoltăm capacitățile și aptitudinile și promovăm diversitatea în toate dimensiunile relevante. Ne asumăm responsabilitatea personală, acționăm întotdeauna cu integritate și conducem/ inspirăm prin puterea exemplului (leading by example).

Global Facts and Figures (2020)