30 mai 2022

Activitățile se vor derula pe tot parcursul anului 2022

Henkel România a oferit imediat sprijin și ajutor de urgență pentru colegii din Ucraina

Henkel România a demarat, imediat după izbucnirea conflictului armat din Ucraina, un sistem de ajutor și sprijin pentru colegii din această țară și familiile acestora, dar și, în general, a cetățenilor ucraineni care trec granița în România.

Sistemul de ajutor acoperă un spectru larg de nevoi, de la planificarea întregului parcurs din toate punctele de vedere, precum informații esențiale pentru călătorie, întregul spectru de informații juridice, date relevante ale Centrelor Regionale de Proceduri, până la sprijin pentru cazare, integrarea copiilor în sistemul de educație și suport pentru obținerea unui loc de muncă în România.

Astfel, colegi din toate diviziile Henkel România, indiferent de locația lor, s-au implicat personal în organizarea serviciului de transfer și preluare la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina sau Republica Moldova, pe teritoriul României și susțin împreună inițiativa de ajutor de urgență în persoană și/sau cu expertiza lor, bucuroși să ajute, când și unde este nevoie. Unii dintre colegi și-au pus chiar casele la dispoziție pentru a găzdui colegi ucraineni și familiile acestora.

În plus, Henkel Romania a oferit imediat donații de produse de curățenie și igienă personală (detergenți și produse de curățenie, produse cosmetice și de igienă personală), pentru ajutorarea cetățenilor ucrainieni care au trecut granița spre România, prin intermediul ONG-urilor active în punctele de trecere a frontierei (Suceava, Rădăuți, Siret) și s-a implicat activ în susținerea Centrului pentru refugiații ucrainieni organizat în Gara de Nord/ București (donațiile de produse au inclus în special detergent de rufe Persil și produse de igienă personală).

Compania va continua să susțină, pe tot parcursul anului 2022, eforturile ONG-urilor partenere cu ajutor financiar și donații de produse (detergent, produse de igienă, produse cosmetice/ de igienă personală, adezivi și produse destinate reabilitării construcțiilor).

Și la nivel global, compania Henkel a lansat în primele 48 de ore de la declanșarea conflictului, un program de ajutor de solidaritate de peste 1 milion de euro. O parte substanțială a mers direct la colegii ucraineni ca ajutor financiar de urgență. De asemenea, compania a oferit tuturor refugiaților Henkel și familiilor lor cazare în condiții de siguranță. Programul de ajutor de solidaritate a inclus, de asemenea, o donație către Crucea Roșie Internațională, precum și donații în natură și de produse pentru a ajuta persoanele afectate din regiune.

În aceste circumstanțe neobișnuite și urgente, pentru noi a fost important să planificăm și să organizăm pachetul nostru de asistență de urgență cât mai repede și cât mai curând posibil. Pentru că dacă ajuți rapid, poți ajuta de două ori mai mult. Fiecare persoană din echipa Henkel România este foarte motivată și pregătită să ne ajute vecinii care au nevoie de siguranță, este important să-i facem să se simtă din nou în siguranță. Pe de o parte, sunt foarte mândru de echipa noastră și, în același timp, sper să putem trăi din nou în vremuri pașnice, foarte curând” a declarat Andrei Dumitrescu, Președintele Henkel România.