19 apr. 2024  București

Compania a marcat și sărbătorit astfel, Ziua Mondială a Reciclării și Ziua Pământului

Odată cu venirea primăverii, Henkel Romania a inaugurat seria activităților sale sustenabile și de voluntariat din anul 2024

Pentru angajații Henkel Romania, începutul primăverii înseamnă startul unui nou sezon de activități sustenabile și de voluntariat, în aer liber. Și în acest an, continuând tradiția din anii precedenți, în lunile martie și aprilie au fost organizate două astfel de acțiuni - prima, cu ocazia Zilei Internaționale a reciclării, iar a doua – un eveniment cu o frumoasă tradiție, organizat de asociația parteneră Viitor Plus – în avanpremiera Zilei Pământului. Ambele acțiuni sunt inițiate și susținute de către Consiliul de Sustenabilitate Henkel Romania, format din angajați - pioneri ai conceptului de sustenabilitate. Planul Consiliul de Sustenabilitate pentru anul 2024 mai vizează o serie de acțiuni de conștientizare și de educație ecologică pentru angajații Henkel și familiile acestora, care se vor derula pe tot parcursul anului.

În data de 18 martie 2024, 24 de angajați-voluntari Henkel au aniversat Ziua Internațională a reciclării la Buzău, studiind complexitatea procesului de reciclare din cadrul fabricilor Greentech – reciclator de PET și Greenweee - reciclator de electrice si electronice, acțiune desfășurată în colaborare cu Green Resources, partenerul Henkel pentru îndeplinirea obiectivelor sale de reciclare a deșeurilor de ambalaje.

Evenimentul a fost extrem de util pentru înțelegerea practică a provocărilor unui proces de reciclare, a relevanței procesului pentru diverse ramuri industriale, dar și pentru conștientizarea impactului individual/ personal asupra mediului. Observarea atentă a proceselor tehnologice la fața locului a satisfăcut, pe deplin, curiozitatea participanților, care au înțeles că munții de fulgi de plastic ajung, în final, să fie incluși într-o multitudine de produse finite, precum benzi pentru paleți sau fibre pentru industria textilă.

În perioada următoare, participanții vor deveni, la rândul lor, ambasadori ai ideii de reciclare, fiecare propunându-și să contribuie la creșterea gradului de reciclabilitate a deșeurilor din ambalaje, atât din perspectiva sa de angajat Henkel, cât și din cea de cetățean responsabil.

În data de 5 aprilie, anticipând Ziua Pământului (22 aprilie/ Earth Day) compania a continuat parteneriatul verde cu ONG-ul„Viitor Plus”, respectiv proiectul de reîmpădurire a terenului din localitatea Gheorghiței, Jud. Prahova. Anul acesta, o echipă formată din 83 de voluntari Henkel a continuat proiectul început anul trecut, prin plantarea a 1.500 de puieți de sălcioară, frasin și plop - de 3 ori mai mulți decât în 2023!

La  eveniment au contribuit atât angajați Henkel și membrii familiilor acestora, cât și elevi de la Școala Gimnazială Gheorghița. Plantarea puieților se numără printre activitățile sustenabile preferate ale angajaților Henkel, pentru ca îi aduce împreună în natură, îi determină să lucreze împreună și să facă bine împreună - pentru un viitor mai verde, mai curat și mai bine planificat.

La finalul sesiunii de plantare, voluntarii au avut ocazia să participe la două ateliere creative și educaționale, unde au aflat detalii despre procesele de plantare si reciclare și au învățat să creeze noi obiecte folosindu-se de diverse materiale sustenabile și reciclate.

Compania Henkel s-a implicat financiar în acest proiect, prin suportarea costurilor necesare achiziționării puieților și îngrijirii acestora în următorii 5 ani. În plus, Henkel a acoperit costurile implicate de participarea angajaților săi la acțiunile de voluntariat. Mai multe detalii si poze găsiți pe pagina partenerului nostru - Viitor Plus.

2024-04-19-Volunteering 2024.pdf.pdfPreviewImage

Odată cu venirea primăverii, Henkel Romania a inaugurat seria activităților sale sustenabile și de voluntariat din anul 2024
(în limba engleză)