20 iul. 2023  București

Implicarea angajaților - voluntari, este vitală pentru proiectele de responsabilitate socială ale companiei Henkel

Angajamentul social (corporate citizenship) reprezintă o parte importantă a responsabilității companiei Henkel, fiind puternic ancorat în valorile companiei. Împreună cu angajații, sai, Henkel susține, la nivel global și în România, activități din zone diverse, precum mediu, nevoi sociale, proiecte comunitare, educație, sport și sănătate, artă și cultură. Pentru informații suplimentare consultați ultimul Raport de Sustenabilitate al companiei/ Sustainability Report (în limba engleză).

În calitate de membru responsabil al societății românești, Henkel România este implicată activ, de peste 20 de ani, în sponsorizarea mai multor proiecte ecologice, activități sociale și caritabile, sportive, proiecte educative si culturale. Mai jos vă prezentăm cele mai recente proiecte ale companiei, care sunt derulate și datorită implicării active și entuziasmului angajaților companiei.

Parteneriatul verde dintre Henkel Romania și „Viitor Plus” a continuat în 2023 cu proiectul de reîmpădurire a terenului dîn localitatea Gheorghiței, în care s-au implicat, în total, peste 1.000 de voluntari din cca 17 companii, ceea ce a condus la reîmpădurirea a 4 hectare adiționale.

Compania Henkel s-a implicat financiar în acest proiect, prin suportarea costurilor necesare achiziționării puieților și îngrijirii acestor puieți în următorii 5 ani. În plus, Henkel a acoperit costurile implicate de participarea angajaților săi ca voluntari, 45 de angajați ai Henkel România au ajutat la plantarea a 510 puieți. Mai multe detalii si poze găsiți aici și aici.

Parteneriatul de lungă durată cu Habitat for Humanity România a continuat cu implicarea Henkel în susținerea a două proiecte-cheie: „Bucharest International 10K by Constantina Dita”, ca parte a echipei Runners for Humanity și “Hope Build”.
Astfel, 34 de angajați ai companiei Henkel au alergat anul acesta, la Bucharest International 10K by Constantina Dita, eforturile lor fiind menite să susțină proiectul de creare a 18 case pentru 18 familii mai puțin norocoase. Mai multe detalii găsiți aici.

În luna iulie, echipa Henkel Consumer Brands s-a alăturat proiectului “Hope Build” derulat de Habitat for Humanity România, cu scopul de a construi, accelerat, cu ajutorul voluntarilor, două locuințe pentru familii greu încercate, din comuna Cumpăna, județul Constanța. Henkel Romania s-a implicat atât financiar, cât și prin cei 16 angajați – voluntari care s-au bucurat de experiența unică a muncii pe șantier, învățând noțiuni practice despre construirea unei case și trăind emoțiii deosebite alături de viitorii proprietari ai locuințelor pe care le construiau împreună. Mai multe despre Habitat for Humanity România aici.