Discover the brands and technologies from our business units Adhesive Technologies and Consumer Brands.
Ambalajele protejează produsele care ne plac și oferă informații despre modul lor de utilizare responsabil și în condiții de siguranță – dar ele trebuie să facă parte din economia circulară.
Ambalajele sunt foarte importante pentru stilul de viață modern. Fără ele, majoritatea produselor ar expira sau s-ar deteriora înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor. Cu toate acestea, ele sunt văzute deseori ca personajul negativ în bătălia pentru protejarea planetei, pentru că imediat după epuizarea produselor, ambalajele se transformă în deșeuri. Acesta este motivul pentru care companiile din multe industrii caută căi de închidere a acestei bucle, alături de minimizarea impactului ambalajelor asupra mediului, în condițiile păstrării beneficiilor oferite de acestea.
Căutarea se bazează pe oameni cu competențe extrem de diferite, totuși designer-ii de ambalaje sunt jucătorii-cheie atunci când vine vorba despre provocările ambalajelor sustenabile. De la realizarea de ambalajele ușor de reciclat după folosirea produselor până la integrarea materialelor reciclate în noile ambalaje: acești experți crează ambalaje care protejează produsele care ne plac și, în paralel, au grijă de mediu și de planetă.
Cea mai mare problemă a ambalajelor este că imediat după epuizarea produselor, ele se transformă în deșeuri. De aceea experții în „smart packaging” se orientează către design optimizat pentru reciclare. Făcând ambalajele existente mai ușor de reciclat – folosind de asemenea din ce în ce mai multe materiale reciclate în noile ambalaje – companiile pot păstra mai mult timp materialele în lanțul valoric.
Aceasta este ideea de bază a modelului economiei circulare: o abordare care caută să adune materiale după folosire, să le proceseze pentru a fi refolosite și reciclate la nesfârșit. Aceasta elimină deșeurile și reduce impactul ambalajelor asupra mediului – atât timp cât există un proces bine pus la punct de reciclare și de management al deșeurilor.
La Henkel, recunoaștem responsabilitatea noastră în ceea ce privește ambalajele produselor. Suntem angajați în promovarea sustenabilității și transpunem în practică acest deziderat prin obiective ambițioase. Strategia noastră este gândită în jurul conceptului de economie circulară fiind focusată asupra includerii surselor sustenabile de aprovizionare și folosirii design-ului smart pentru închiderea buclei – în beneficiul oamenilor și al planetei.
În plus, ne propunem ca 100% din hârtia și cartonul folosite în ambalajele noastre să fie din materiale reciclate sau, acolo unde fibra naturală este absolut necesară, să provină din surse sustenabile (sustainable forestry).
*Excluzând produsele ale căror ingredient sau resturi pot afecta reciclabilitatea sau pot polua sistemele de reciclare.
În plus, ne propunem ca 100% din hârtia și cartonul folosite în ambalajele noastre să fie din materiale reciclate sau, acolo unde fibra naturală este absolut necesară, să provină din surse sustenabile (sustainable forestry).
Eforturile noastre de atingere a obiectivelor implică colaborarea cu parteneri din diverse industrii pentru generarea de inovații în dezvoltarea ambalajelor.
Apoi ne asociem cu diferite organizații care activează în sectorul de infrastructură a reciclării, în special în țări în curs de dezvoltare, acolo unde nu există sisteme de reciclare a ambalajelor. În acest context, am devenit prima companie globală din domeniul bunurilor de larg consum care a semnat un parteneriat cu Plastic Bank în 2017. Plastic Bank încearcă să încurajeze un miliard de oameni din întreaga lume să genereze bani din deșeuri. Acest lucru îmbunătățește viața persoanelor din zonele sărace ale globului – în special în țările care nu dispun de infrastructura de gestionare a deșeurilor din plastic.